Search
Now showing items 1-5 of 5
Profil organoleptik dan kandungan gizi naget ikan gabus yang difortifikasi kecambah kacang hijau
(Jambura Fish Processing Journal, 2021-07)
Tujuan penelitian ini adalah untuk menganalisis profil organoleptik, kandungan gizi, dan total kalori Naget Ikan
Gabus (NIG) dengan fortifikasi Kecambah Kacang Hijau (KKH). Penelitian ini merupakan penelitian faktor ...
Study of white frangipani flower and bitter grape stem ethanol extract combination on antibacterial and antioxidant activities
(FMIPA Universitas Syiah Kuala, 2020-10-01)
Frangipani flower (Plumeria accuminata) and bitter grape (Tinospora crispa L. Miers) stem extract alone shows antimicrobial and antioxidant activities. However, there is a limited report about the actions from the combination ...
THE LIMIT OF RED SEAWEED (Eucheuma cottonii) SUBSTITUTION IN SNAKEHEAD FISH (Channa striata) NUGGETS BASED ON SENSORY EVALUATION
(Fakultas Pertanian Universitas Trunojoyo Madura, 2020-08-01)
Snakehead fish (Channa striata), a freshwater fish, is known to have functional properties in helping the process of healing burns and wounds after surgery. Besides that, the use of seaweed as a source of food fiber is ...
The shelf life of wet noodle added by gendarussa (Justicia gendarussa Burm. F.) leaves extract
(Talenta Publisher, 2020-04)
PENGARUH FORMULA GULA AREN DAN SUSU SKIM BUBUK TERHADAP PENERIMAAN SENSORIS MINUMAN COKELAT INSTAN DARI KAKAO TERFERMENTASI ASAL SAMARINDA, KALIMANTAN TIMUR
(2020-02-01)
Produk bahan penyegar seperti kakao sangat dipengaruhi oleh jenis tanaman dan lingkungannya, hal ini
dikenal sebagai keunggulan spesifik geografis (Geographic Indication, GI). Di samping itu harga ditingkat petani yang ...